designfoto

Werkzaamheden

Montage


Het monteren van een band op een velg is één van de meest voorkomende werkzaamheden in ons bedrijf. Daarnaast is het ook één van de belangrijkste. Bij de demontage van de oude band kan goed gecontroleerd worden of de band de juiste slijtage vertoond. Ook kan de velgrand gecontroleerd worden, dit is belangrijk om een luchtdichte afsluiting tussen de band en de velg te garanderen. Deze moet uiteraard schoon en vlak zijn. Ook het ventiel dient vervangen te worden, dit voorkomt uitdroging en scheuren van het ventiel, met lekkage tot gevolg. Dit geldt uiteraard niet voor een ventiel met bandenspanningssensor. Deze zijn vaak gemaakt van ander materiaal.

 

Balanceren


Na de montage van de band is het noodzakelijk om het wiel (band+velg) te balanceren, dit voorkomt trillingen in de auto of in het stuur. Trillingen kunnen een grote ergernis zijn en maken de autorit minder comfortabel. Een wiel heeft eigenlijk in alle gevallen wat onbalans, dit wordt gecorrigeerd door het plaatsen van kleine gewichtjes. In de meeste gevallen is 'normaal' balanceren voldoende.

 

Balanceren met krachtvariatie


In sommige gevallen blijft de auto trillen en is het noodzakelijk wielen op een uitgebreidere manier te balanceren. Hiervoor is dan ook speciale apparatuur nodig. Dit apparaat meet niet alleen de onbalans, maar ook de stijfheid in de wang en het loopvlak van een band. Deze stijfheid kan op verschillende plekken in de band anders zijn. Ook wordt gecontroleerd of het wiel goed rond is. Ondanks dat een wiel goed gebalanceerd is, kan een ongelijkheid in stijfheid alsnog een trilling veroorzaken. De oplossing is vaak het draaien van de band ten opzichte van de velg, tot deze de best mogelijke uitkomst heeft. In sommige gevallen is het probleem te groot en zal de band vervangen moeten worden. Wij beschikken over deze moderne apparatuur en kunnen je ook adviseren.

 

Uitlijnen


Als een bestuurder merkt dat een auto naar één bepaalde kant trekt, vreemd stuurgedrag vertoont of dat de banden erg snel aan vervanging toe zijn, kan het noodzakelijk zijn om de auto uit te lijnen. Voor het afstellen van een auto voor het gebruik op een circuit of na het verlagen van een auto is uitlijnen noodzakelijk. De uitlijning heeft daarnaast ook invloed op het brandstofverbruik. Bij uitlijnen wordt de stand van alle vier de wielen ten opzichte van de auto gecontroleerd en zo nodig afgesteld. Hierbij worden altijd de voorschriften van de constructeur aangehouden. De uitlijning van een auto is zeer belangrijk en komt het rijgedrag absoluut ten goede. Voor de uiteindelijke stand van de wielen is het van belang dat dit proces zo nauwkeurig mogelijk wordt uitgevoerd. De ophanging van de auto (draagarmen, stuur- en fuseekogels en lagers) mag daarom beslist geen speling bevatten. De auto wordt daarom voor het uitlijnen gecontroleerd door de technicus.

 

Bandreparatie


Een lekke band wil niemand, maar komt helaas regelmatig voor. Een spijker of schroef in het loopvlak van een band betekent niet dat een band direct vervangen hoeft te worden. Als er niet doorgereden is met een lege band en de beschadiging alleen in het loopvlak zit, is dit in veel gevallen prima te repareren, mits de juiste reparatie toegepast wordt. Voor een noodgeval onderweg kan een zogeheten 'prop' prima volstaan, maar dit is geen permanente oplossing. Deze reparatie heeft een grote kans om weer te gaan lekken. Daarom repareren wij banden met een 'paraplu'. Voor deze reparatie wordt de band gedemonteerd om deze vervolgens van binnenuit te repareren. Dit heeft als voordeel dat er op twee manieren een afdichting wordt gemaakt, het gedeelte dat van binnen naar buiten steekt en de plakker die aan de binnenzijde wordt gelijmd. Daaroverheen komt nog een extra beschermlaag. Dit alles garandeert een perfecte reparatie die de volledige levensduur van de band meegaat.

 

Accessoires


Naast het verkopen van (gebruikte) banden en velgen bieden wij ook alle denkbare accessoires op het gebied van banden en velgen. Je vind deze in onze webshop zodat je ze direct kunt bestellen! Heb je advies nodig over de juiste slotbouten voor je auto? Of over de juiste spacers in combinatie met lange wielbouten? Laat je adviseren door onze specialisten of kom gerust langs in Dordrecht, daar hebben we ontzettend veel accessoires op voorraad. Lees verder >

 

Opslag en wissel van zomer- en winterbanden


Kun je jouw set wielen thuis niet kwijt? Geen probleem, wij kunnen die netjes en droog voor je opslaan. De wielen zullen dan voor je klaargezet worden als je een afspraak hebt gemaakt om de wielen te wisselen. De wielen liggen in onze eigen opslag en zijn daarmee meteen verzekerd tegen brand en diefstal. Ze zijn direct beschikbaar indien nodig. Wij bieden het voordeel dat je online via onze website de afspraak voor een bandenwissel kunt inplannen. Per mail word je op de hoogte gehouden wanneer het het juiste moment is om de zomer- of winterbanden te wisselen. Binnenkort komt hier nog een aanvulling op, dat je online de bandenprofielen kunt inzien. Hierdoor weet je of je banden eventueel aan vervanging toe zijn.


Plan hier direct je bandenwissel in.

 

Spotrepair


Heb je een lichte beschadiging aan de velg? Door middel van spotrepair kunnen wij jou wellicht helpen. Ons advies is dan om langs te komen zodat we de beschadigingen goed kunnen beoordelen en jou beter kunnen adviseren.

 

Verzenden


Wil je jouw product laten bezorgen? Geen probleem.

 

Losse band of een compleet set op pallet? Het is allemaal mogelijk.

 

De prijzen zijn te vinden in de webshop. Alle bestellingen die voor 12:00 uur gedaan zijn, worden de volgende werkdag al bezorgd. Lees verder >