designfoto

Waarom gebruikte banden?

Veiligheid gegarandeerd


Goede gebruikte banden worden bij ons uitgebreid gekeurd en getest, waarna wij ze categoriseren in profielklassen om ze tegen uiterst aantrekkelijke prijzen voor hergebruik op de markt te brengen. Met garantie, zo heb je goedkope banden zonder kwaliteit in te leveren.

 

Ben je op zoek naar gebruikte banden en wil je onze eigen voorraad bekijken? Wij hebben als voorbeeld de bandenmaat 205/55R16 aangehouden. Heb je een andere bandenmaat? Vul het in en je ziet direct wat wij voor gebruikte banden op voorraad hebben liggen.

 

Klik dan op de link naar onze webshop en zoek direct op jouw bandenmaat >


Banden XL keurmerk


Een gebruikte band betekent niet dat deze versleten is. Sterker nog, er zijn genoeg gebruikte banden die bijna zo goed van kwaliteit zijn als een nieuwe band. De kwaliteit van een band wordt bepaald door profieldiepte, het al dan niet uitdrogen van een band en de beschadigingen die een band heeft opgelopen. Wanneer dit allemaal in orde is krijgt de band het "Banden XL keurmerk" en kun je hier net zo goed mee rijden als met een nieuwe band, alleen scheelt het aanzienlijk in de portemonnee.

Aantrekkelijke prijzen


Zo kan een band waar net een millimeter vanaf gesleten is al de helft van de nieuwprijs zijn! En een band met 5,0 – 5,9mm. profiel is een goede uitkomst wanneer je bijvoorbeeld van plan bent om nog een jaar met de auto door te rijden. In dat geval is het natuurlijk zonde om te investeren in 4 nieuwe banden.


Kies voor duurzaamheid


Wist je dat kiezen voor ‘gebruikt’ goed is voor het milieu én voor je portemonnee, zonder concessies op het gebied van kwaliteit? Wij zijn als inzamelaar, groothandel en retailer al decennialang bezig met een duurzame wereld. Meer hergebruik is minder nieuw, het scheelt in grondstoffen, energie, water en afval. Zo draag je dus ook je steentje bij aan een beter milieu.

Waarom een nieuwe band onder een gebruikte auto


Dit zeggen wij hier regelmatig, gebruikte banden kopen is zeker een aanrader. Als de band gekeurd en getest is, hiermee de veiligheid gegarandeerd kan worden en de profieldiepte nog ruim voldoende is, is het zeker de moeite waard! Kies voor de profielklasse die bij jou en bij je auto past, zo betaal je altijd een eerlijke prijs.


Direct monteren


Ben je al overtuigd? Dan kun je er ook nog voor kiezen om de banden direct bij Banden XL te laten monteren. Wij hebben de nieuwste montage apparatuur om je banden vakkundig en snel te monteren en balanceren.

Kies voor online


Liever thuis op de bank je banden en velgen uitzoeken? Bekijk onze voorraad in onze webshop met gedetailleerde omschrijvingen, gegarandeerde profieldieptes en hoge resolutie foto’s.


Hulp of advies nodig?


Bellen, mailen of contact via whatsapp is uiteraard mogelijk. Onze specialisten helpen je met een goed advies aan de juiste banden en / of velgen. Langs komen in onze nieuwe showroom en montagecentrum in Dordrecht is binnen openingstijden altijd mogelijk.