designfoto

Profieldieptes

Nieuwe banden


De categorie 'Nieuwe banden' spreekt voor zich. Dit zijn nieuwe banden waar nog niet op gereden is. Dit is uiteraard de hoogste categorie, deze banden kunnen wij vaak erg scherp aanbieden! Een nieuwe band heeft normaal gesproken circa 8mm. profiel.


Demo banden


Wij beschikken vaak over 'Demo banden'. Dit houdt in dat deze banden eigenlijk nieuw gedemonteerd zijn. Vaak zijn deze banden onder een (showroom) auto gemonteerd geweest en zijn de lijnen, haren of puntjes in het profiel nog zichtbaar. Hierdoor kan de band natuurlijk niet meer als een nieuwe band verkocht worden, maar heeft nog wel de zelfde profieldiepte als een nieuwe band, alleen voor een lagere prijs.

7,0 t/m 7,9 mm


Deze banden hebben een profieldiepte van 7,0 t/m 7,9 mm. Dit zijn bijna nieuwe banden en in het beste geval heeft u een band die nauwelijks minder profiel heeft dan een nieuwe band.


6,0 t/m 6,9 mm


Deze banden hebben een profieldiepte van 6,0 t/m 6,9 mm. Dit zijn banden waar wellicht al een seizoen of een deel hiervan op gereden is. Deze banden hebben nog een prima profieldiepte om een ruim aantal kilometers op te rijden.

5,0 t/m 5,9 mm


Deze banden hebben een profieldiepte van 5,0 t/m 5,9 mm. Dit zijn banden waar waarschijnlijk al meerdere seizoenen op gereden is, deze banden zijn nog in prima conditie. Deze band zit deze nog boven de helft van zijn levensduur.


4,0 t/m 4,9 mm


Deze banden hebben een profieldiepte van 4,0 t/m 4,9 mm. Dit zijn banden waar waarschijnlijk al meerdere seizoenen op is gereden. Afhankelijk van de door u te maken kilometers kunt u hier nog met gemak een of meerdere seizoenen mee vooruit.

3,0 t/m 3,9 mm


Speciaal voor gebruikers die voor een korte periode banden nodig hebben, hebben wij onze laatste klasse. We noemen het ook wel een APK-bandje. Deze banden hebben een profieldiepte van 3,0 t/m 3,9 mm. Deze banden vallen binnen de marge en leveren nog de veiligheid die u van een band kunt verwachten, maar zijn na ongeveer een seizoen wel aan vervanging toe (afhankelijk van het aantal kilometers). Prima voor als u bijvoorbeeld uw auto op korte termijn in wilt ruilen. In deze klasse is de voorraad wel wat kleiner.