designfoto

Run-flat

Wat zijn nu eigenlijk Run-flat banden?


Een Run-flat band is voorzien van verstevigde wangen. Hierdoor kunnen ze, als ze leeg zijn, alsnog het gewicht van de auto dragen. Hierdoor blijft de auto met een lekke band goed bestuurbaar en kun je met maximaal 80 km/u naar de dichtstbijzijnde garage rijden, over een maximale afstand van 80 kilometer. Toepassing van deze band maakt een reservewiel overbodig. Zo hoef je geen wiel meer te wisselen langs de drukke weg.

 

Of wil je op een snelle manier zien wat onze voorraad momenteel is in Run-flat banden? Als voorbeeld hebben wij de bandenmaat 225/45R17 Run-Flat al voor je ingevuld.

Klik dan op deze link naar onze webshop en zoek direct jouw bandenmaat >

Let op! TPMS (bandendruksensoren)


Uiteraard brengen deze Run-flat banden wel enkele verplichtingen met zich mee. Omdat bij een lekke band de rijeigenschappen niet zo sterk worden beïnvloed is het noodzakelijk dat de wagen is voorzien van een bandenspanningscontrole systeem (TPMS). Dit systeem zorgt ervoor dat je op je display een melding krijgt als een band lek is. Lees verder >

Advies van de autofabrikant


Door de verstevigde wangen zijn deze banden natuurlijk ook stugger, waardoor ze het rijcomfort van de wagen beïnvloeden. Ook zijn deze banden vaak duurder in aanschaf waardoor ze meestal alleen onder de premium merken standaard geleverd worden. De fabrikant van het voertuig geeft dan ook aan of er Run-flat banden gemonteerd moeten worden, het voertuig is hier namelijk ook op aangepast.

Heeft mijn auto Run-flat banden?


Op banden vind je altijd een typevermelding. Zo weet je altijd wat voor banden je hebt. Helaas hebben de marketeers van veel merken hun eigen coderingen die ze gebruiken voor run-flat banden. Zo heeft Michelin bijvoorbeeld de ‘ZP’ (Zero Pressure) bedacht, gebruikt Goodyear ‘EMT’ (Goodyear Extended Mobility Tire), Dunlop ‘DSST’ (Dunlop Self-Supporting Technology Tires) en Continental ‘SSR’ (Self Supporting Runflat). Pirelli en Bridgestone hebben het iets makkelijker gemaakt door ‘RFT’ of ‘runflat’ op de band te vermelden.

 

Mocht je er niet uit komen en meer informatie of advies willen kun je altijd contact met ons opnemen.