designfoto

Marine Fenders – Fenderbanden

Fendering


Banden XL is ook gespecialiseerd in het leveren van banden geschikt als fendering voor aanlegkades en de zeevaart. Fenders worden gebruikt om de kinetische energie op te vangen tussen de kade en het schip bij het aanmeren, uiteraard om eventuele schades te voorkomen.


Goedkoper alternatief


De fenders zijn vaak van rubber of een zachte kunststof op maat gemaakt. Maar als goedkoper alternatief worden ook oude autobanden, vrachtwagenbanden of zelfs oude banden van vliegtuigen en shovels gebruikt. Afhankelijk van de maat die er gemonteerd kan worden en hoeveel kracht de fenders op moeten vangen kunnen we zoeken naar de beste optie. Bijvoorbeeld oude vliegtuigbanden worden veel ingezet als fenderbanden op sleepboten omdat ze heel sterk zijn en veel energie op kunnen vangen bij het aanmeren.

Langere levensduur


Er zijn verschillende manieren om deze fenderbanden te monteren, dit hangt af of ze worden gebruikt op een sleepboot of op bijvoorbeeld een groter schip of kade. Vaak worden ze opgehangen door middel van touwen of kettingen, om dit mogelijk te maken kunnen we gaten laten ponsen. Deze gaten worden op verzoek op de juiste plek geponsd zodat ze op een nette manier bevestigd kunnen worden. Ook wordt er rekening gehouden met een gat voor het afwateren, zodat er geen water in de band blijft staan, op deze manier krijgen de fenderbanden een langere levensduur.


Levering


Wekelijks krijgen wij grote bestellingen binnen om fenderbanden te leveren en deze bezorgen we door heel Nederland op locatie, vaak bij grote rederijen, scheepswerven en havens.