designfoto

Marine Fenders – Fenderbanden

Fendering


Banden XL is ook gespecialiseerd in het leveren van banden die geschikt zijn als fendering voor aanlegkades en de scheepvaart. Fenders worden gebruikt om de kinetische energie op te vangen die bij het aanmeren ontstaat tussen de kade en het schip. Goede fenders kunnen schades helpen te voorkomen.

 

Wij hebben ons eigen transport en kunnen snel schakelen.
Vragen of interesse? Mail ons naar info@bandenxl.nl


Goedkoper alternatief


De fenders zijn vaak op maat gemaakt van rubber of een zachte kunststof. Als goedkoper alternatief worden ook oude autobanden, vrachtwagenbanden of zelfs oude banden van vliegtuigen en shovels gebruikt. Afhankelijk van de maat die op de locatie van toepassing gemonteerd kan worden en hoeveel kracht de fenders op moeten vangen kunnen we zoeken naar de beste optie. Zo worden bijvoorbeeld oude vliegtuigbanden veel ingezet als fenderbanden op sleepboten omdat ze heel sterk zijn en veel energie op kunnen vangen bij het aanmeren.

Langere levensduur


Er zijn verschillende manieren om deze fenderbanden te monteren. Veel hangt af van de vraag of ze worden gebruikt op een sleepboot of op bijvoorbeeld een groter schip of kade. Vaak worden ze opgehangen door middel van touwen of kettingen. Om dit mogelijk te maken kunnen we gaten laten ponsen. Deze gaten worden op verzoek op de juiste plek geponsd zodat ze op een nette manier bevestigd kunnen worden. Ook kunnen wij rekening houden met een gat voor het afwateren, zodat er geen water in de band blijft staan. Op deze manier krijgen de fenderbanden een langere levensduur.


Levering


Wekelijks krijgen wij grote bestellingen binnen om fenderbanden te leveren. Wij bezorgen deze door heel Nederland, vaak bij grote rederijen, scheepswerven en havens.